адвокат Димитър Вълчев

Адвокат Димитър Вълчев е най-младият член на екипа на Адвокати Бургас. Той практикува главно в сферата на наказателното право и изпълнителния процес. В своята работа адвокат Вълчев развива дейност и в областта на човешките права, имотните сделки и претендирането на застрахователни обезщетения, като обслужва клиенти от страната и чужбина.
Адвокат Димитър Вълчев е възпитаник на Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – гр. Бургас, където завършва с отличие. Продължава образованието си в Юридическия факултет към Бургаски свободен университет, специалност „Право“. Във висшето учебно заведение взима участие на множество студентски научни форуми, като през 2012 г. с една от разработките си на тема „Проблеми при разследването и разкриването на

серийните убийства“ печели и първото място във вътрешния кръг на съревнованието.

През 2013 г. адвокат Вълчев завършва с отличие, като е удостоен с грамота и почетния знак на Бургаския свободен университет. По-късно същата година става съучредител на международен бизнес с изнесена основна дейност в Република Франция.

През декември 2013 г. адвокат Димитър Вълчев печели званието „Млад предприемач на годината“, като се класира на първо място на проведената в гр.Бургас младежка предприемаческа борса.

Успешно ръководи създадената от него и бизнес партньора му компания до лятото на 2015 г., когато благодарение на адв.Радослав Николов получава възможността да опознае същността на адвокатската професия и така открива своето истинско призвание.

През 2016 г. става съосновател и председател на Фондация „Помощ навреме“, която едва за няколко месеца успява да събере средства и да спонсорира няколко благотворителни инициативи. Същата година завършва и втората си магистратура по специалността „Администрация и управление в публичния сектор“.

През 2019 г. адвокат Димитър Вълчев успешно завършва курс по „Основни принципи на човешките права в Биомедицината“ към Съвета на Европа с тясна насоченост към изследване на международните и националните стандарти в областта на: събирането и съхранението на здравна информация, информираното съгласие за медицински интервенции, провеждането на генетични тестове, трансплантация на орани и тъкани и други.

През 2020 г. е номиниран за приза „Личност на годината 2020“ за безкористната мисия по спасяването на моряка Румен Денев, станал изкупителна жертва на международна кокаинова афера.

На 25.06.2021 г. адвокат Вълчев е гост-лектор в проведения в гр.Бургас Международен морски форум под надслов „Синьото бъдеще – наша отговорност“.